Image

COMMON BORDERS. COMMON SOLUTIONS.

Image

Multimedia

Interreg NEXT Romania - Republic of Moldova

Părerea beneficiarilor

SMURD 2

Reabilitarea și modernizarea punctelor vamale de la granița România-Republica Moldova: Albiţa - Leușeni, Sculeni - Sculeni, Giurgiulești – Giurgiulești

Patogenii nu cunosc granițe: îmbunătățirea prevenirii, controlului și supravegherii infecțiilor nosocomiale pe ambele maluri ale râului Prut (2SOFT/4.1/138)

SMURD 2

Cooperare regională pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere în România și Moldova (THOR)

Modificări ale microbiomului uman sub acțiunea antibioticelor (2SOFT/1.2/105)

Ziua Cooperării Europene 2021

Infrastructura de Comunicații (COMINF)

Cooperare pentru promovarea activităților culturale tradiționale în zona transfrontalieră

Promovarea activităților culturale tradiționale de ambele părți ale frontierei româno-moldovene a adus împreună Asociația "Mugurelul" din Dorohoi și Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă din Ungheni. Cei doi parteneri și-au unit forțele pentru a păstra vii tradițiile de generații.

Posted by ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 on Thursday, October 1, 2020

Cooperare pentru promovarea activităților culturale tradiționale în zona transfrontalieră

Asociația “Mugurelul” Dorohoi – România și Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă Ungheni-Republica Moldova, anunță lansarea proiectului "Cooperare pentru promovarea activităților culturale tradiționale în zona transfrontalieră".

Proiectul va susține conservarea patrimoniului cultural și istoric în zona transfrontalieră a județului Botoșani (România)și în Raionul Ungheni (Republica Moldova).

În cadrul proiectului vor fi achiziționate echipamente specializate și dotări pentru a dezvolta capacitatea celor doi parteneri de a organiza evenimente culturale. De asemenea, vor fi organizate două festivaluri populare transfrontaliere, care vor contribui la dezvoltarea turismului în această zonă transfrontalieră.

Heritage

Încheiem seria de testimoniale ocazionate de sărbătorirea Zilei Cooperării Europene 2020 cu un proiect din domeniul culturii, dedicat promovării tradițiilor. Autoritățile din Moșna (RO) și cele din Capaclia (MD) și-au unit forțele pentru a revigora trecutul cultural al celor două comunități. Detalii despre acest proiect veți găsi la https://ro-md.net/ro/comunicare/multimedia #ECDay #Interreg30 #Heritage

Publicată de ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 pe Vineri, 2 octombrie 2020

HERITAGE

Proiectul, care poartă numele Here arE ouR traditIons The pAst alonG futurE (HERITAGE), vizează promovarea culturii locale și păstrarea patrimoniului istoric al comunităților implicate. Moșna (beneficiar principal) și Capaclia (partener) sunt două așezări vechi din România și Republica Moldova care au o moștenire cultural-istorică ce se impune a fi păstrată și promovată.

Prin intermediul proiectului, se vor realiza diferite activități ce țin de promovarea patrimoniului cultural, precum și activități menite să întărească cooperarea dintre cei doi parteneri: organizarea a 2 festivaluri de promovare a tradițiilor din ambele zone, întâlniri și expoziții pentru publicul larg.

ELBUS

Energia regenerabilă, utilizarea transportului electric sunt soluții pe care mediul academic ni le propune. Universitatea Gheorghe Asachi din Iași și Universitatea Tehnică a Moldovei dezvoltă un proiect de cercetare extrem de interesant, care va aduce beneficii pentru noi toți! #ECDay #Interreg30 #Friendlyenvironment

Publicată de ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 pe Marţi, 29 septembrie 2020

ELBUS

Proiectul propune dezvoltarea unui sistem de automatizări pentru diminuarea consumului de energie al sistemelor auxiliare din vehiculele (autobuzele) electrice.

Partenerii proiectului urmăresc crearea unui pachet software care va sta la baza dezvoltării unui model termic pentru reglarea mediului din interiorul autobuzelor electrice.

Activitățile vor duce la îmbunătățirea calității aerului și la protejarea mediului înconjurător.

Partenerii care derulează proiectul sunt Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" Iași și Universitatea Tehnică din Republica Moldova.

Cross-boder Medical Consulting Center

Poate nu este cel mai spectaculos mod de prezenta lucrurile, dar ceea ce vor obține cele două spitale partenere (Cimișlia și Pașcani) în proiectul Cross-border Medical Consulting Center cu siguranța va schimba multe vieți! #ECDay #Interreg30 #Hospitals #HealthServices

Publicată de ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 pe Luni, 28 septembrie 2020

Cross-boder Medical Consulting Center

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, România , în parteneriat cu Spitalul Raional Cimișlia din Republica Moldova implementează proiectul „Centrul Medical de Consultanță Transfrontalier”.

Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea accesului și calității serviciilor medicale acordate populației din zona transfrontaliera România- Republica Moldova .

Astfel, se dorește crearea și dotarea unui centru de consultanță medicală prin telemedicină în cadrul Spitalului Raional Cimișlia, precum și stabilirea unei cooperări și comunicări eficiente, bazate pe bunele practici, între specialiștii de pe ambele parți ale frontierei, în scopul creșterii calității actului medical.

ENCAMO

Pentru că este vineri și ne apropiem de weekend, vă invităm să aflați mai multe despre un proiect din domeniul turismului: primul muzeu religios care deține un patrimoniu ecleziastic descoperit în cadrul cercetărilor arheologice va fi deschis la Mănăstirea Căpriana din Moldova. #ECDay #Interreg30 #Heritage

Publicată de ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 pe Vineri, 25 septembrie 2020

ENCAMO

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași (România) și Mănăstirea Căpriana (Republica Moldova) derulează proiectul „Enhancement of Capriana Monastery for the Promotion of the Unique Ecclesiastic Heritage by Cross-border Cooperation and Digitization”, (EnCaMo), cu o durată de 18 luni.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate elemente de muzeotehnică (vitrine, suporți de expunere), Infotouch, laptop, videoproiector și ecran pentru Muzeul Mănăstirii Căpriana, iar pentru Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași se vor achiziționa echipamente performante pentru înființarea unei expoziții virtuale permanente.

HAZARM

Continuăm seria de testimoniale ale beneficiarilor noștri cu un proiect derulat în parteneriat de Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, Universitatea Tehnică din Moldova și Institutul de Geologie și Seismologie din Chișinău, care va contribui la evitarea dezastrelor naturale și la diminuarea efectelor acestora. Prin proiectul HAZARM, se vor face evaluarea și cartografierea zonelor cu risc și se va întocmi un ghid de măsuri comune pentru zonele vizate din cele două țări, care va conține măsuri de prevenire, monitorizare, strategii de intervenție, cu scopul reducerii pierderilor de orice tip cauzate de aceste dezastre. #ECDay #Interreg30 #Cooperation #University

Publicată de ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 pe Joi, 24 septembrie 2020

HAZARM

HAZARM, un proiect ce va susține planificarea acțiunilor în cazul situațiilor de urgență, precum și în abordarea strategică a dezastrelor naturale, prin crearea unei rețele transfrontaliere de management al dezastrelor la granița de est a Uniunii Europene.

Printre activitățile proiectului se numără:

- acțiuni transfrontaliere comune de identificare a dezastrelor naturale, prin realizarea unei analize asupra incidenței dezastrelor naturale, ținând cont de tipologiile specifice zonei vizate și de gradul de severitate a evenimentelor;

- evaluarea și cartografierea riscului de dezastru, cu scopul implementării unui management eficient al dezastrelor;

- realizarea unui Ghid de Management al riscului de dezastru, care să cuprindă măsuri comune de prevenire, procese de monitorizare, strategii de intervenție, cu scopul reducerii pierderilor de orice tip.

Partenerii proiectului sunt: Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Tehnică a Moldovei și Institutul de Geologie și Seismologie Chișinău

Infrastructura de comunicații - COMINF

Ministerele Afacerilor Interne din cele două state partenere dezvoltă împreună un proiect finanțat prin Programul România-Moldova, care vizează îmbunătățirea și securizarea infrastructurii de comunicații transfrontaliere. Beneficiarii finali: cetățenii celor două țări! #ECDay #Interreg30 #ITC #Cooperation

Publicată de ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 pe Miercuri, 23 septembrie 2020

COMINF

Ministerul Afacerilor Interne din România în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova (lider) şi Ministerul Transporturilor din România (partener) derulează proiectul “Infrastructura de comunicaţii - COMINF". Proiectul va facilita principalele servicii de comunicații, cum sunt: comunicații vocale, comunicare video și e-mail, ceea ce va face colaborarea dintre instituțiile partenere ale celor două țări mai rapidă și mai accesibilă.

 
SMURD 2

Urgențele medicale nu au frontiere. De munca acestor profesioniști depind viețile oamenilor și le mulțumim că sunt acolo unde este nevoie de ei! Prin proiectul SMURD 2 se acordă finanțare pentru achiziția de echipamente performante și se fac instruiri ale personalului de pe ambele părți ale frontierei pentru creșterea calității serviciilor de medicină de urgență. #ECDay #Interreg30 #EmergencyService #Cooperation

Publicată de ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 pe Luni, 21 septembrie 2020

SMURD 2

Programul România-Repulica Moldova a prevăzut necesitatea unei colaborari transfrontaliere pentru situații de urgență și cine ar fi putut să pună mai bine în practică acest demers, dacă nu partenerii implicați în proiectul SMURD 2?

Dupa cum o spune și titlul, SMURD 2 reprezintă continuarea proiectului de infrastructură medicală mare SMURD 1 (finanțat prin Programul România-Ucraina-Moldova), ceea ce denotă faptul că urgențele medicale nu au frontiere, iar calitatea serviciilor medicale de urgență trebuie îmbunătățită permanent.

SMURD 2 este un proiect destinat cetățenilor, în care salvarea de vieți omenești reprezintă obiectivul principal.

Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova

Am început seria de testimoniale ale beneficiarilor noștri cu prezentarea proiectului de modernizare și îmbunătățire a serviciilor la vama dintre România și Moldova. Vă invităm să aflăm și opinia părții române despre importanța acestui proiect de cooperare. #ECDay #Interreg30 #Customs #Border

Publicată de ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 pe Marţi, 29 septembrie 2020
Granițe moderne, cu fonduri europene!

Modernizarea posturilor vamale la frontiera moldo-română și îmbunătățirea condițiilor în care se efectuează controlul vamal sunt prioritățile unui proiect amplu de cooperare între România și Moldova. Reprezentanta Serviciului Vamal al Republicii Moldova ne povestește cum se derulează activitățile proiectului de această parte a graniței. Cum altfel să începem seria noastră de testimoniale, ocazionate de Ziua Cooperării Europene 2020?! Rămâneți alături de noi în zilele următoare, pentru a afla mai multe despre proiectele noastre, chiar de la beneficiarii acestora! #ECDay #Interreg30 #Customs

Publicată de ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 pe Luni, 21 septembrie 2020

Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova, respectiv posturile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești

Serviciul Vamal al Republicii Moldova, în parteneriat cu Agenția Națională de Administrare Fiscala din Romania (Lider de Proiect), Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, implementează, începând cu luna iunie 2019, proiectul de infrastructură mare „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova, respectiv posturile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești".

Proiectul este considerat de o importanță strategică majoră pentru dezvoltarea zonei de frontieră între statele partenere ale programului nostru, iar realizarea acestuia va permite atingerea obiectivului general privind modernizarea posturilor vamale la frontiera moldo-română și îmbunătățirea condițiilor în care se efectuează controlul vamal conform standardelor internaționale.

Totodată, vor fi reabilitate căile de acces la toate posturile vamale respective, precum și modernizate sistemele de iluminat și semnalizare pentru asigurarea efectuării unui control vamal calitativ.

De asemenea, vor fi organizate instruiri cu participarea experților internaționali în scopul consolidării capacității instituționale și preluarea celor mai bune practici ce țin de utilizarea echipamentelor noi în procesul efectuării controlului vamal, în scopul fluidizării traficului de mărfuri și persoane și combaterii criminalității organizate transfrontaliere.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.