14 mart. 2018

Noi parteneriate identificate la forumul organizat la Chișinău

Miercuri, 14 martie 2018, a avut loc, la Chișinău, Forumul de parteneriat organizat de structurile de management ale Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, în scopul sprijinirii celor care doresc să depună proiecte pentru a primi finanțare prin program.

La eveniment au participat peste 60 de potențiali aplicanți, atât din Republica Moldova, cât și din România. Cei prezenți au discutat pe marginea ideilor de proiecte proprii și a posibilităților de colaborare și parteneriat, pentru a îndeplini condițiile de eligibilitate prevăzute în ghidurile solicitantului pentru cele două apeluri de proiecte lansate în cadrul programului România-Republica Moldova.

Întrucât existența unui parteneriat între entități din cele două țări beneficiare este condiție esențială pentru a putea accesa fondurile alocate Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, reprezentanții programului au prezentat particularitățile parteneriatelor pentru fiecare dintre prioritățile vizate de apeluri, precum și activitățile care pot obține finanțare.